Press

6 godina smo najbolji za vaš novac!

Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK) i ove je godine dodijelilo Allianz Portfoliu prestižnu nagradu Top of the Funds. Ovo priznanje čini Allianz Portfolio najboljim fondom u kategoriji otvorenih mješovitih investicijskih fondova već šestu godinu zaredom*. Investiranje mnogi uspoređuju s maratonom,  a vaše povjerenje daje nam snagu za nastavak utrke.

"Šesta nagrada zaredom za najbolji mješoviti fond u RH dokaz je da postoje fondovi koji su alternativa klasičnim ulaganjima sa sve nižim kamatnim stopama", izjavio je Mario Staroselčić, predsjednik Uprave AZ Investa prilikom preuzimanja nagrade.

Otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio orijentiran je primarno na ulaganja u dionice i obveznice izdavatelja s područja Republike Hrvatske, ostalih država članica EU, OECD-a, CEFTA-e, te BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Kosova te je utvrđena umjerena sklonost preuzimanja svih rizika kojima je Allianz Portfolio izložen u postizanju svog investicijskog cilja. Više o rizicima ulaganja u Allianz Portfolio možete pronaći u Prospektu u dijelu „Rizici ulaganja u Fond".

*Udruženje društva za upravljanje investicijskim fondovima prema kriterijima Udruženja za dodjelu godišnjih nagrada dodijelio je fondu Allianz Portfolio nagradu za najbolji fond u kategoriji otvorenih mješovitih investicijskih fondova u 2011. godini (18. prosinca 2012.), u 2012. godini (19. prosinca 2013.), u 2013. godini (2. srpnja 2014.), 2014. godini (14. travnja 2015.) te u 2015. godini (19. travnja 2016.).