Press

Allianz Portfolio osvojio Zlatni udjel za najbolji uravnoteženi fond

U Vijećnici Hrvatske gospodarske komore jučer su dodijeljene tradicionalne godišnje nagrade izdavateljima najboljih financijskih instrumenata, investicijskim fondovima i društvima za upravljanje na hrvatskom tržištu kapitala.

Zlatne dionice i udjeli dodijeljeni su na temelju matematičkih i statističkih pokazatelja te glasova stručnog ocjenjivačkog suda.Ove godine po prvi put nagradu Zlatni udjel kao najbolji mješoviti, odnosno uravnoteženi fond dobio je Allianz Portfolio. Fondom upravlja društvo Allianz Invest d.o.o., koje je osnovano 2009,. a u svibnju iste godine s radom započinju i prva dva investicijska fonda: novčani otvoreni investicijski fond Allianz Cash te mješoviti otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio. Usprkos ekonomskoj krizi, oba fonda  su već u prvoj godini poslovanja pokazala vrlo dobre rezultate; novčani fond Allianz Cash ostvario je u 2010. godini godišnji prinos od 3,48 posto, dok je Allianz Portfolio završio proteklu godinu kao najbolji mješoviti fond u Hrvatskoj s godišnjim prinosom od čak 9,77 posto. Nagradu Zlatni udjel u ime Allianz Portfolio fonda primio je Mario Staroselčić, predsjednik Uprave.Glavna nagrada, Zlatna dionica godine i nagrada za najbolju industrijsku dionicu u sektoru pomorstva, prometa, veza i graditeljstva pripala je Hrvatskom telekomu, dvostrukom dobitniku Zlatne dionice (2007. i 2008. godine).

Četrnaesti izbor Zlatne dionice godine i 8. izbor Zlatnog udjela godine održan je u organizaciji Udruženja društava za upravljanje Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK, Kapital kluba, Hine i Media servisa.